Capitol Hill Remodel 2
Denver, CO
1550 Ogden St_1039
1550 Ogden St_1043
DESIGN BOARD 1_rev
550 Ogden St_1052
1550 Ogden St_1075
DESIGN BOARD 2_rev
Remodel

This master bathroom, powder bath and kitchen remodel project is located in Denver in a 1905 historic condo on the National Register for Historic Places.  The design project presented challenges that required creative problem-solving in order to accommodate the client’s desire to create a functional space that reflected the building’s history along with new charm and character, while also providing modern conveniences for entertaining with the family.

The style chosen for this unit was more of a Modern Classic style. 

This kitchen remodel project was located in Denver in a 1905 historic condo. The condo is listed on the National Register for Historic Places.  The design project presented challenges that required creative problem-solving in order to accommodate the client’s desire to create a functional space that reflected the building’s history along with new charm and character, while also providing modern conveniences for entertaining.

The style chosen for this unit was more of a Modern Classic style utilizing an achromatic palette. 

The reconfigured and customized kitchen space features all new cabinetry, fixtures and fittings.  Design features include a pull out matte black faucet, ceramic apron front farmhouse sink, Quartz countertops, a herringbone tile back-splash, new Shaker style cabinetry with black matte pulls as well as well as new chrome mobile and pendant lighting fixtures. A newly implemented stainless gas range and large vent hood create a dynamic central focus to the space.  The island comes fully loaded with wine storage, cooking and food prep space, and hidden spice pull out drawers and pot pan storage. Additional space planning including the addition of an eating "nook" with a custom built-in Church pew bench design and a large industrial farm house community table to accommodate entertaining needs.  Finishes included newly implemented Chevron and Herringbone wood and stone flooring and herringbone budget-friendly ceramic and porcelain tile throughout.  In addition, the design and installation of top-down-bottom up shading provided functionality and privacy while also adding a design element and warmth to the space in the morning and evening hours.

The Master bathroom required innovative space planning and customization, in order to meet the client's desire for a new shower which was to replace an old claw foot bath tub. The client also desired a larger and new counter space with storage, all new finishes, fixtures and a lighting package. The project features new paneled cabinetry, granite countertops, inset porcelain sinks, new chrome and matte black fittings as well as a marble shower and counter back-splash and new floor and wall tiles throughout.  Additional implementation of swivel mirrors,  and a new steam radiator finish the look. The style is appropriate to the original construction period yet boasts all the new amenities of a modern bathroom.

 

Photography : Stephen Sanderson Photography

Contractor: BOAA Construction